Dakbedekking voor tuinhuisjes

De zon is weer gaan schijnen en het is lekker weer om buiten bezig te zijn. Veel mensen slaan daarom aan het tuinieren en kiezen ervoor om een tuinhuisje in hun tuin te installeren wat kan dienen als opslag voor alle benodigdheden. Mocht jij nu ook de overstap willen maken naar een tuinhuisje, bedenk je dan goed dat het slim is om goede dakbedekking te hebben. Dit artikel is geschreven in samenwerking met dakbedekking van eerd en vertelt je waarop je moet letten bij de dakbedekking van jouw toekomstige tuinhuisje

  • Zoek een goede dakdekker bij jou in de buurt – er zijn talloze dakdekkers maar het is goed om eerst even te kijken welke er bij jou in de buurt zitten. Als je bijvoorbeeld in Nijmegen woont zoek dan vooral naar een dakdekker in Nijmegen en niet naar eentje in Amsterdam 😉
  • Laat een dakinspectie verrichten als je al een tuinhuisje hebt en deze slechts wilt vernieuwen – het is belangrijk om een goede inspectie te laten verrichten omdat het dak na verloop van tijd kan zijn gaan lekken of rotten.
  • Zorg ervoor dat je weet naar wat voor daken je op zoek bent – pannendaken zijn het meest gangbaar en worden het vaakst gebruikt bij het vervangen en/of plaatsen van nieuwe daken.
  • Voorkom dat mensen op het dak klimmen – met een tuinhuisje kan het nog weleens aanlokkelijk zijn voor kinderen om hierop te klimmen. Het is echter goed je te bedenken dat dit kan resulteren in een lekkage doordat het dak beschadigd raakt.
  • Bedenk van tevoren welke kleur je het dak het liefste wilt hebben – voor een tuinhuisje kan het leuk zijn om natuurlijke tinten aan te houden zoals donkerblauw of grijs. Fellere kleuren passen misschien minder goed bij een tuinhuisje.

We hopen dat je deze tips kunt gebruiken als je zelf op zoek bent naar een nieuw tuinhuisje en/of jouw huidige tuinhuisje wilt vervangen!

Geef een reactie